Конструктивна и приятелска среща между стратегически приятели нарече вчерашния си разговор

...
Конструктивна и приятелска среща между стратегически приятели нарече вчерашния си разговор
Коментари Харесай

Мицкоски: Политиката на правителството на РСМ да приеме българския диктат се провали

" Конструктивна и другарска среща сред стратегически другари "  нарече вчерашния си диалог със заместител помощник-държавния секретар на Съединени американски щати Габриел Ескобар, който се организира в посолството на Съединени американски щати в Скопие, ръководителят на главната опозиционна мощ в Република Северна Македония, ВМРО-ДПМНЕ, Християн Мицкоски.  
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1180
Той сподели, че е аргументирал пред Ескобар аргументите, заради които ВМРО-ДПМНЕ е срещу приемането на конституционните промени, и повтори позицията на партията за производство на предварителни парламентарни избори. Мицкоски е разяснил " част от погрешната информация, с която държавното управление злоупотребява пред интернационалната общественост ", без да разясни какво тъкмо има поради.

Ние споделяме всекидневието (на хората в Северна Македония), борим се да променим това всекидневие и да, съдействието с всички наши стратегически сътрудници и съдействието с интернационалната общественост е значимо за нас. Най-високият ни приоритет обаче е качеството на живот и изискванията, в които живеят нашите съграждани. За да се промени това, са нужни предварителни парламентарни избори, тъй като това държавно управление е с нулево доверие и единствената платформа и политика, която имаше - приемането на българския диктат, се провали. Това ясно се видя, когато стана ясно, че нямат 80 депутати в Народното събрание, добави Мицкоски по време на визитата си в Гевгелия.

Габриел Ескобар направи двудневна аудиенция в Скопие, по време на която се срещна и с Мицкоски, който дни преди този момент съобщи, че държавното управление е провокирало това посещаване, с цел да се окаже напън върху опозиционната партия, която не поддържа измененията в конституцията на страната - изискване в преговорната рамка с Европейски Съюз на Република Северна Македония - без които не може да бъде планувана втората междуправителствена конференция и страната не може да стартира да отваря преговорните глави, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР